FacebookTwitterGoogle BookmarksPinterest

Proljetni WestTaste oduševio posjetitelje

Tijekom kulinarske radionice WestTaste, popularni Westgate je predstavio viziju proljetnog menija nadahnutog zdravljem. Pod palicom renomirane blogerice Sandre Rončević (blog O SLANOM & SLATKOM. O SVEMU) i uz obilje dobre energije oduševio je sve prisutne s detox juhama, salatama i napitcima te izvedbama chia pudinga.  

Sandra Rončević je u pauzama tijekom pripreme jela u Westgateu posjetila trgovine s artiklima za dom i još jednom se uvjerila kako jedna foodblogerica nikad nema dovoljno zanimljivih tanjura, zdjelica i ukrasnih detalja. Jer, uz Westgate je food styling na najvišoj razini. #dođiteponovo u Westgate! 

Recept za proljetni Detox mix 

Sastojci:

4 srednje velike tikvice

2 poriluka

2 režnja češnjaka

1/4 žličice čili pahuljica

1 žlica curryja

2-3 grančice svježeg timijana

3 žlice maslinovog ulja

dva prstohvata morske soli

150 ml kokosovog mlijeka (ili bilo kojeg drugog mlijeka)

Priprema:

Poriluk očistiti i narezati na kolutiće. U loncu zagrijati maslinovo ulje, dodati čili pahuljice, dva zdrobljena režnja češnjaka i timijan pa time aromatizirati maslinovo ulje oko minute dok začini ne zamirišu. Dodati poriluk pa uz stalno miješanje pirjati dok poriluk ne uvene, oko 5 minuta. Podliti s malo tople vode po potrebi. Dodati curry, promiješati i nakon par minuta dodati tikvice narezane na kockice (tikvice nije potrebno guliti). Zaliti vrućom vodom tako da voda pokrije povrće, odnosno da bude 1 cm iznad. Kuhati 30 minuta, dok tikvice ne omekšaju. Na samom kraju posoliti i štapnim mikserom pretvoriti u gusti pire. Razrijediti dodatnom vodom ili kokosovim mlijekom i poslužiti vruće.

Sandra Rončević je u pauzama tijekom pripreme jela u Westgateu posjetila trgovine s proizvodima za dom i još jednom se uvjerila kako jedna foodblogerica nikad nema dovoljno zanimljivih tanjura, zdjelica i ukrasnih detalja. Jer, uz Westgate je food styling na najvišoj razini. #dođiteponovo u Westgate! 

 

Više...